Πληκτρολογήστε αυτό που αναζητάτε:

Τα φαγητά που ΔΕΝ πρέπει να σερβίρεις στο γαμήλιο τραπέζι σου…

Porra Wedding / Fashion  / Τα φαγητά που ΔΕΝ πρέπει να σερβίρεις στο γαμήλιο τραπέζι σου…

Τα φαγητά που ΔΕΝ πρέπει να σερβίρεις στο γαμήλιο τραπέζι σου…

Aυτά τα πιάτα είναι νόστιμα αλλά σίγουρα δεν αποτελούν καλή επιλογή…

 

Το να διαλέξεις το γαμήλιο μενού σου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, τελικά. Μπορεί με την πρώτη ματιά να έχεις μια ευρεία γκάμα κρεάτων, λαχανικών, φρούτων και άλλων τροφών για να δημιουργήσεις το πιο εντυπωσιακό, πρωτότυπο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα, όμως τελικά, θα πρέπει να αποκλείσεις αρκετά από αυτά, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις στους καλεσμένους σου – άρα και σε εσένα.

Αυτά μπορεί να είναι τροφές που ενδεχομένως να προκαλέσουν αλλεργίες, δηλητηριάσεις ή ακόμα και να δημιουργούν λεκέδες ή άσχημες μυρωδιές στον χώρο. Παρακάτω, θα βρεις την λίστα με όλα όσα θα ήταν προτιμότερο να μην συμπεριλάβεις στο μενού της μέρας αυτής για να αποφύγεις τα χειρότερα.

1.

Τα πιάτα που δεν ανήκουν στην ειδικότητα του catering που επέλεξες

Ακόμη και ο καλύτερος σεφ δεν είναι εξίσου καλός σε όλα τα είδη κουζίνας. Για τον λόγο αυτό φρόντισε να επιλέξεις πιάτα στα οποία οι μάγειρες του catering ειδικεύονται. Για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να σερβίρεις sushi, αν αυτό πρόκειται να είναι μέτριο.

  2.
  Πιάτα που αναδύουν έντονες μυρωδιές…
Την ξεχωριστή αυτή μέρα της ζωής σου θέλεις όλα να είναι τέλεια. Από τη διακόσμηση μέχρι και τις μικρές λεπτομέρειες του τραπεζιού. Σίγουρα, δε θέλεις η αίθουσα να έχει έντονες μυρωδιές φαγητών όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ένας καλός τρόπος να το αποφύγεις είναι να αφήσεις τέτοια συστατικά εκτός του μενού σου. Πιάτα που περιέχουν πολύ σκόρδο, κρεμμύδι, μπαχαρικά και τυριά θα γεμίσουν τον χώρο με αντίστοιχες μυρωδιές. Οπότε, προσπάθησε να τις αποφύγεις.
  3.
Τρόφιμα με υψηλό ρίσκο δηλητηρίασης
Ο γάμος δεν είναι κατάλληλο μέρος για φαγητά όπως το ωμό κρέας, αυγά ή τυριά που δεν έχουν υποστεί παστερίωση. Οι ιδιαίτερες προτιμήσεις σου μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιον καλεσμένο σου και να καταστρέψουν τη βραδιά σου αλλά και την υγεία του.
4.
Ευαίσθητα στις θερμοκρασίες φαγητά…
Πολλές σαλάτες και φρούτα μαραίνονται πολύ σύντομα, αν δε βρίσκονται εντός ψυγείου, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με πολλά γλυκά. Οπότε, είναι σίγουρα καλύτερο να αποφύγεις να συμπεριλάβεις τέτοιες ευαίσθητες στις θερμοκρασίες τροφές στο μενού του γάμου σου. Συζήτησε τους ενδοιασμούς σου με την ομάδα που θα αναλάβει το μενού σου και καταλήξτε σε μερικές πιο safe επιλογές.
5.
Συστατικά εκτός εποχής
Για την καλύτερη ποιότητα και γεύση των πιάτων σου, είναι προτιμότερο να επενδύσεις στην εποχικότητα και να επιλέξεις αντίστοιχα πιάτα. Τα φαγητά που είναι εντός εποχής και τοπικά, θα σου προσφέρουν μια τέλεια γεύση στο μενού του γάμου σου.
6.
Coctails με πολύ αλκοόλ
Η έμφαση σε ποτά με πολύ αλκοόλ στον γάμο σου δεν είναι σίγουρα και η καλύτερη ιδέα. Για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις από καλεσμένους που ενδεχομένως να υπερκαταναλώσουν αλκοόλ, φρόντισε να είσαι προνοητική. Δώσε στους καλεσμένους σου την ευκαιρία να απολαύσουν αλκοόλ μέσα από ελαφριά cocktails που θα έχουν ως βάση ελαφριά ποτά ή χυμό.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.